Sloopwerken

Bij sloopwerkzaamheden komt het nodige vakmanschap kijken. Zeker wanneer je als bedrijf een goede invulling wilt geven aan begrippen als ‘duurzaamheid’ en ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’. Slopen is precisiewerk, vooral als je de vrijgekomen materialen wilt hergebruiken.

Een circulair proces

Combinatie van kennis en techniek
We combineren bij onze sloopwerkzaamheden technische kennis, kunde, inzicht en goed materieel voor het gewenste resultaat. Zo voldoet ons moderne machinepark aan de laatste eisen qua techniek en veiligheid. Onze machines beantwoorden aan de laagste emissienormen wat een minimale CO2-uitstoot op projecten garandeert. Ook zijn al onze hydraulische kranen van drieënhalf ton en zwaarder uitgerust met het beproefde Oil-Quick snelwisselsysteem, waardoor onze machinisten in no time kunnen wisselen van hydraulisch uitrustingsstuk.


Ervaren specialisten
Om nog efficiënter, preciezer en veiliger te kunnen werken, beschikken wij over een team van specialisten die voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen op basis van hun ervaring en terugkerende training en scholing. Zij bereiden elk project tot in detail voor en zijn gewend om hun kennis en ervaring op creatieve wijze in te zetten, mochten zij met onvoorziene en/of complexe situaties worden geconfronteerd.


Sloopwerken door een kraan van Bork Groep

Beperken van overlast

Wij begeleiden en ontzorgen onze opdrachtgevers op elk niveau. Bij Bork voelen we veel verantwoordelijkheid voor veiligheid, kwaliteit en milieu. Daarom slopen we bij ieder project met respect voor omgeving, mens, dier en milieu. We vinden het belangrijk dat onze mensen veilig hun werk kunnen doen en dat de omgeving en de mensen die er wonen zo weinig mogelijk hinder van onze werkzaamheden ondervinden. Wij beperken de overlast voor mens en omgeving op een aantal manieren. Zo beschikken we over elektrisch aangedreven machines waardoor er geen sprake is van schadelijke uitlaatgassen. Ook breken we waar mogelijk vrijgekomen puin ter plekke zodat transportbewegingen geminimaliseerd worden en maken we gebruik van slooprobots, die precisiewerk uit handen nemen en het werk een stukje lichter en veiliger maken.

Bent u op zoek naar ruimte voor vooruitgang?

Wij onderzoeken graag samen met u de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. 0528 - 33 12 25

Onze sectoren

Projectontwikkeling

Vanuit een circulair gedachtegoed treedt Bork op het gebied van diverse sloopwerken op als sparringpartner van projectontwikkelaars en aannemers.

Overheid

Voor de overheid biedt Bork een totaalpakket aan expertise om diverse sloopprojecten te faciliteren waarbij we focussen op veiligheid, kwaliteit en het milieu.

Industrie

Bork zet haar expertise in om een verbinding te leggen
tussen bouw- en
sloopwerkzaamheden in de industriesector.

Agrarisch

Bork biedt het deskundige inzicht en vakmanschap om ruimte te maken voor de toekomst van bedrijven
binnen de agrarische sector.

Calamiteiten

Bij calamiteiten biedt Bork
net dat beetje extra, door menselijkheid te waarborgen
in een situatie die dat - soms heel urgent - nodig heeft.

Recente projecten

Circulaire demontage / sloop twintig woningen Sleen en Schoonoord
In november 2020 kreeg de Bork Groep de uitnodiging van Stichting Woonservice om in te schrijven op het slopen van 20 woningen. In de uitnodiging werd duidelijk dat het om een circulaire sloop ging. Door de rol die Stichting Woonservice heeft bij Drenthe Woont Circulair zijn zij anders gaan kijken naar sloop en bouw en hun rol in de bouwkolom. Daarom hebben zij gekozen voor een andere vorm van aanbesteden van de te slopen woningen.
Sporthal de Marsch en CBS De Kooi
Bork heeft in 2020 de opdracht gekregen om de sporthal De Marsch in Paterswolde en OBS + GZ De Kooi circulair te demonteren/slopen. De gemeente Tynaarlo heeft deze opdracht via RW Advies B.V. aanbesteed. De sporthal in Paterswolde bestond uit een tweetal hallen (groen en geel) met bijbehorende tribunes, kantine, kleedkamers, etc. De school in Eelde bestond uit een schoolgebouw inclusief een gymzaal.
Circulaire demontage school Ruinerwold
Bij Bork draait alles om het ‘nieuwe slopen’. Dit betekent dat wij niet alleen een gebouw of installatie weghalen, of demonteren, maar ook meedenken in het gehele bouwproces.
Renovatiesloop en asbestsanering Melkhal Enschede
Onze missie bij Bork is het zorgen voor een veilig en duurzaam gebruik van gebouwen. Vanuit die missie, en een prettige samenwerking rondom een sloopproject in het verleden, heeft de Rabobank ons de opdracht gegeven om de oude Melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede klaar te maken voor een nieuwe invulling.