Renovatiesloop en asbestsanering Melkhal Enschede

Onze missie bij Bork is het zorgen voor een veilig en duurzaam gebruik van gebouwen. Vanuit die missie, en een prettige samenwerking rondom een sloopproject in het verleden, heeft de Rabobank ons de opdracht gegeven om de oude Melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede klaar te maken voor een nieuwe invulling. Eind 2020 zal de Melkhal namelijk haar deuren openen, opgedeeld in twee locaties: de fabrieksruimte, waar je straks onder één dak kunt eten, werken en genieten van een cultureel podium, en de omliggende kavels voor de bouw van Statenpanden, stadsvilla’s, twee-onder-een-kapwoningen en loftementen.

In augustus 2019 zijn wij gestart om vanuit verschillende disciplines een bijdrage te leveren aan de metamorfose van deze locatie. Om ruimte te creëren voor de nieuwe bestemming van de Melkhal, hebben we een gedeelte asbest gesaneerd en de renovatiesloop van het binnenwerk verzorgd. In mei 2020 wordt de laatste hand gelegd aan de nodige bodemsanering, waarna ons deel van het project succesvol kan worden opgeleverd.

Dit project in cijfers
7272
7272
7272
ton puin ter plekke gebroken

Verschillende disciplines

De Melkhal kent een rijke historie; waar de locatie eerst dienstdeed als een fabriek, is dit later in handen gekomen van de Rabobank. Nu is deze omvangrijke en leegstaande locatie (gedeeltelijk) gesloopt om ruimte te maken voor wonen, werken en vrije tijd. Wij hebben deze renovatiesloop verzorgd, waarbij met name veel wanden en muren circulair zijn gedemonteerd. Bepaalde gedeeltes hebben we in de oorspronkelijke staat overeind gehouden, zodat deze later weer gebruikt kunnen worden. Daarnaast lag er bij dit project een focus op asbestsanering; we hebben deze gevaarlijke stof vakkundig verwijderd, zodat er een veilige leefomgeving kon worden gecreëerd.

Techniek en communicatie

Bij de renovatiesloopwerkzaamheden zijn we fijnzinnig te werk gegaan met moderne technieken. Zo konden we heel gemakkelijk wisselen in ons materieel, zoals de verschillende bakken, vergruizers en sloophamers, en deze op het juiste moment inzetten dankzij het OilQuick systeem. Dit is een volledig automatisch snelwisselsysteem, waarmee hydraulische uitrustingsstukken inclusief de slangen kunnen worden aan- en afgekoppeld vanuit de cabine van de betreffende machine. De machinist kan zo binnen enkele seconden wisselen tussen diverse uitrustingsstukken. Kortom, altijd het juiste uitrustingsstuk voor iedere inzet.

Dit project is gestructureerd en volgens plan verlopen, ook vanwege de heldere communicatie en prettige samenwerking met de Rabobank.

'Er was vanuit Bork steeds duidelijk en persoonlijk contact met korte lijnen'

Bent u op zoek naar ruimte voor vooruitgang?

Wij onderzoeken graag samen met u de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. 0528 - 33 12 25