Sanering

Bork is de specialist in asbest-, brandschade-, chroom-6- en lithiumsaneringen.

Asbest saneren Bork

In de jaren ‘80 en ‘90 ontstond het besef dat sommige stoffen in gebouwen een bedreiging voor de volksgezondheid met zich meebrengen. Daarmee is het verwijderen van deze gevaarlijke materialen uit gebouwen en de omgeving een belangrijke extra taak binnen Bork geworden.

Bij Bork zorgen we er met elkaar voor dat gevaarlijke stoffen worden verwijderd, zodat er een veilige leefomgeving kan worden gecreëerd. Bork is de specialist in voor asbest-, chroom-6 en lithiumsaneringen. Onze gecertificeerde en ervaren specialisten beschikken over de benodigde vakkennis, het allerbeste materieel en een goed inlevingsvermogen in de klant. Zo kunnen wij in alles onze missie naleven: een veilig en duurzaam gebruik van gebouwen, industriële installaties, openbare ruimte, infrastructuren, enz.

Bij Bork saneren we:

Asbest

Binnen- en buitensanering
Asbest is een zeer verraderlijke en gevaarlijke stof. Jaarlijks overlijden in Nederland ca. 800 mensen aan asbest-gerelateerde ziekten. Daarom zijn juist bij asbestsanering vakkundigheid, veiligheid en het volgen van strenge richtlijnen en regels een absolute noodzaak. Bork is in het bezit van het procescertificaat asbestverwijdering en zo in staat om zorg te dragen voor de verantwoorde verwijdering van asbest in uw situatie of project. Asbest kan op verschillende plaatsen en in verschillende vormen in bouwwerken voorkomen. Denk hierbij aan golfplaten, gevelpanelen, vloerzeil, kit, (stand)leidingen en bitumen.

Een deskundig proces
Voorafgaande aan iedere sanering dient het asbest te worden geïnventariseerd door een gecertificeerd asbestinventarisatiebureau. Zij bezoeken de locatie, nemen materiaalmonsters, maken foto’s en beoordelen de situatie. Uiteindelijk wordt alle informatie verwerkt in een asbestinventarisatierapport, wat voor ons de basis is voor de sanering. De volgende stap na het inventarisatierapport is het verzorgen van een sloopmelding of aanvraag van een sloopvergunning bij de betreffende gemeente. Na ontvangst van de melding of vergunning kan er binnen enkele dagen gestart worden met de werkzaamheden. Na elke sanering wordt de locatie vrijgegeven conform NEN 2990.

Bodemsanering

Bij de (her)ontwikkeling van een locatie kan men bodemvervuiling tegenkomen. Wij kunnen dit in bijna alle gevallen saneren; de specifieke aanpak hangt af van de aard en omvang van de vervuiling. Het in te zetten materieel is voor elk specifiek project voorzien van de juiste filters. Wij beschikken hiervoor over het BRL SIKB-7000 certificaat, waarmee u de garantie heeft dat alle werkzaamheden op een correcte manier worden uitgevoerd. Oftewel, wij hebben de kennis en middelen in huis om ervoor te zorgen dat u verder kunt.

Chroom 6

Voor de conservering van zowel metaal als hout werden tot in het recente verleden regelmatig chroom-6-houdende producten gebruikt. Chroom-6 is een toxische stof met corrosieve en kankerverwekkende effecten, wat vooral een risico geeft bij inademing van de damp en stofdeeltjes. Daarom is het bij het saneren van chroom-6-houdende materialen belangrijk dat er een werkwijze wordt gevolgd die leidt tot beheersbare risico’s. We demonteren constructiedelen die behandeld zijn met chroom-6 altijd volgens de juiste saneringscondities.

Zonnepanelen
Sanering

Bij het demonteren van sloopprojecten komen in steeds meer gevallen oude zonnepanelen vrij. Deze worden in samenwerking met Stichting Open gerecycled door de goede en herbruikbare onderdelen te demonteren en deze opnieuw op te bouwen tot herbruikbare zonnepanelen.

Wanneer zonnepanelen met brand in aanraking komen, kan dit zich kilometers ver verspreiden. De fijne en lichte splinters verspreiden zich over een groot gebied en zorgen voor een verontreinigd gebied. Dit kan machinaal worden gereinigd of handmatig worden uitgevoerd, afhankelijk van de veroorzaakte schade.

 

Lithium

Lithium is het lichtste vaste metaal, zacht en zeer reactief, met een laag smeltpunt. Lithium vormt een gevaar voor de gezondheid; bij blootstelling aan lithium (bijvoorbeeld door de giftige dampen of gassen die vrijkomen bij brand) kunnen er klachten optreden zoals een brandend gevoel in de keel, kortademigheid en roodheid of verbrandingen van de ogen en de huid. Ook brengt lithium het gevaar van ontbranding of explosie met zich mee en vormt het een risico voor het milieu. Bij saneringen waarbij we rekening moeten houden met lithiumhoudende componenten, bijvoorbeeld bij (brand)afval, werken we altijd voorzien van de juiste (persoonlijke) bescherming. Met een (mobiele) kraan inclusief overdrukinstallatie voor elke situatie, sorteren we deze componenten in de verschillende deelstromen. Deze werkzaamheden voeren wij zeer gecontroleerd en volgens wet- en regelgeving uit.


    Offerte
    aanvragen







    Heb je nog
    een vraag?

    Snelle reactie nodig? Stel je vraag via WhatsApp.
    Geen haast? Stuur dan een contactformulier.