Recycling

Bij Bork innoveren we op het gebied van recyclen; samen met branchegenoten zijn we voortdurend op zoek naar manieren om grondstoffen terug te winnen die hergebruikt kunnen worden.

Een optimale beheersing van deelstromen

Voor een circulaire omgeving
Door onder andere bouw- en sloopafval zelf te recyclen tot hoogwaardige deelstromen, maken we onze maatschappelijke én economische verantwoordelijkheid concreet. Want als je recyclet, bespaar je primair grondstoffen en hoef je geen nieuwe (bouw)materialen te produceren. Zo bespaar je op den duur ook veel energie en vervuiling die normaalgesproken met het produceren van bouwmaterialen gepaard gaat. Daarom recyclen we bij Bork voor een circulaire omgeving én toekomst.…én toekomst
Door middel van onze eigen sorteerstraat en puinbreker maken we dagelijks van de inkomende afvalstromen zuivere deelstromen, die weer kunnen worden toegepast als bouwstof, grondstof of secundaire brandstof. Dat doen we uiteraard volgens alle geldende milieu- en veiligheidseisen. Vrijkomende deelstromen zijn onder andere:

  • Bouwstoffen voor de wegenbouw
  • Ijzer en metalen
  • Toeslagmateriaal voor de cementindustrie
  • Kunststoffen
  • Grondstoffen voor spaanplaatindustrie

 

Bent u op zoek naar ruimte voor vooruitgang?

Wij onderzoeken graag samen met u de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. 0528 - 33 12 25

Onze sectoren

Projectontwikkeling

Vanuit een circulair gedachtegoed treedt Bork op het gebied van diverse sloopwerken op als sparringpartner van projectontwikkelaars en aannemers.

Overheid

Voor de overheid biedt Bork een totaalpakket aan expertise om diverse sloopprojecten te faciliteren waarbij we focussen op veiligheid, kwaliteit en het milieu.

Industrie

Bork zet haar expertise in om een verbinding te leggen
tussen bouw- en
sloopwerkzaamheden in de industriesector.

Agrarisch

Bork biedt het deskundige inzicht en vakmanschap om ruimte te maken voor de toekomst van bedrijven
binnen de agrarische sector.

Calamiteiten

Bij calamiteiten biedt Bork
net dat beetje extra, door menselijkheid te waarborgen
in een situatie die dat - soms heel urgent - nodig heeft.

Recente projecten

Circulaire demontage / sloop twintig woningen Sleen en Schoonoord
In november 2020 kreeg de Bork Groep de uitnodiging van Stichting Woonservice om in te schrijven op het slopen van 20 woningen. In de uitnodiging werd duidelijk dat het om een circulaire sloop ging. Door de rol die Stichting Woonservice heeft bij Drenthe Woont Circulair zijn zij anders gaan kijken naar sloop en bouw en hun rol in de bouwkolom. Daarom hebben zij gekozen voor een andere vorm van aanbesteden van de te slopen woningen.
Sporthal de Marsch en CBS De Kooi
Bork heeft in 2020 de opdracht gekregen om de sporthal De Marsch in Paterswolde en OBS + GZ De Kooi circulair te demonteren/slopen. De gemeente Tynaarlo heeft deze opdracht via RW Advies B.V. aanbesteed. De sporthal in Paterswolde bestond uit een tweetal hallen (groen en geel) met bijbehorende tribunes, kantine, kleedkamers, etc. De school in Eelde bestond uit een schoolgebouw inclusief een gymzaal.
Circulaire demontage school Ruinerwold
Bij Bork draait alles om het ‘nieuwe slopen’. Dit betekent dat wij niet alleen een gebouw of installatie weghalen, of demonteren, maar ook meedenken in het gehele bouwproces.
Renovatiesloop en asbestsanering Melkhal Enschede
Onze missie bij Bork is het zorgen voor een veilig en duurzaam gebruik van gebouwen. Vanuit die missie, en een prettige samenwerking rondom een sloopproject in het verleden, heeft de Rabobank ons de opdracht gegeven om de oude Melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede klaar te maken voor een nieuwe invulling.