Wat doen wij bij calamiteiten?

Soms is er sprake van niet-verwachte gebeurtenissen die ernstige schade kunnen veroorzaken. Bij dit soort calamiteiten biedt Bork net dat beetje extra, door menselijkheid te waarborgen in een situatie die dat - soms heel urgent - nodig heeft. In het geval van calamiteiten met brand, water- of stormschade worden meestal door de meldkamer, naast een salvagecoördinator, ook de specialistische hulpdiensten van Bork ingeschakeld. Zij staan 24/7 klaar om zorg te dragen voor de eerste hulp bij deze ingrijpende en chaotische gebeurtenis. Wij ondersteunen de brandweer bij het blussen door het wegnemen van onveilige situaties of het toegankelijk maken van de brandhaard. Zo maken we de locatie zo snel mogelijk weer veilig. We verwijderen beschadigd óf schadelijk materiaal en maken zo ruimte vrij voor (her)bouw en/of herstel.

Bent u op zoek naar ruimte voor vooruitgang?

Wij onderzoeken graag samen met u de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. 0528 - 33 12 25

Recente projecten

Circulaire demontage / sloop twintig woningen Sleen en Schoonoord
In november 2020 kreeg de Bork Groep de uitnodiging van Stichting Woonservice om in te schrijven op het slopen van 20 woningen. In de uitnodiging werd duidelijk dat het om een circulaire sloop ging. Door de rol die Stichting Woonservice heeft bij Drenthe Woont Circulair zijn zij anders gaan kijken naar sloop en bouw en hun rol in de bouwkolom. Daarom hebben zij gekozen voor een andere vorm van aanbesteden van de te slopen woningen.
Sporthal de Marsch en CBS De Kooi
Bork heeft in 2020 de opdracht gekregen om de sporthal De Marsch in Paterswolde en OBS + GZ De Kooi circulair te demonteren/slopen. De gemeente Tynaarlo heeft deze opdracht via RW Advies B.V. aanbesteed. De sporthal in Paterswolde bestond uit een tweetal hallen (groen en geel) met bijbehorende tribunes, kantine, kleedkamers, etc. De school in Eelde bestond uit een schoolgebouw inclusief een gymzaal.
Circulaire demontage school Ruinerwold
Bij Bork draait alles om het ‘nieuwe slopen’. Dit betekent dat wij niet alleen een gebouw of installatie weghalen, of demonteren, maar ook meedenken in het gehele bouwproces.
Renovatiesloop en asbestsanering Melkhal Enschede
Onze missie bij Bork is het zorgen voor een veilig en duurzaam gebruik van gebouwen. Vanuit die missie, en een prettige samenwerking rondom een sloopproject in het verleden, heeft de Rabobank ons de opdracht gegeven om de oude Melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede klaar te maken voor een nieuwe invulling.