De volgende stap in uitbreiding van dienstverlening van Bork met behulp van gerobotiseerde toepassing

Innovatief bedrijf

De Bork Groep is een innovatief bedrijf dat binnen haar kerntaken altijd op zoek is naar vernieuwende technieken en ontwikkelingen. De afgelopen jaren zijn er tal van ontwikkelingen binnen de sector uitgetest en uiteindelijk in ons dienstenpakket geïmplementeerd. Wanneer er vanuit het veld of de sector vraag ontstaat naar een dienst of product waar op dat moment geen aanbod voor is, gaan we zelf naar de tekentafel en proberen we dit in eigen beheer te realiseren. Zo ook met BAS. Om onze dienstverlening verdergaand uit te breiden, in termen van risicobeheersing en veiligheid, wil Bork een automated inspectiedienst ontwikkelen voor de inventarisatie van stoffen en (in)stabiliteit van gebouwen.

Bork Automated Services

BAS staat voor Bork Automated Services. Met BAS beoogt Bork een dienst te ontwikkelen waarbij een inspectievoertuig, in de lucht of op de grond, autonoom of op afstand bestuurd, zijn weg te laten vinden in een gebouw. Hierbij levert het voertuig realtime informatie over de risicovolle gassen en stoffen en kan het, tevens door middel van beeldherkenning, informatie verschaffen ten behoeve van bepaling van structurele bouwkundige (in)stabiliteit en materialen.

Partners

Binnen Bork is een innovatieteam opgericht dat een projectplan heeft opgesteld. De complete ontwikkeling van BAS kan en wil Bork niet volledig in eigen beheer uitvoeren. Daarom zijn we zeer content met onze partners die ons binnen het project met al hun specialismes ondersteunen; DroneHub Eelde Groningen Airport Eelde (GAE), BA-systemen, BON Holding B.V. en Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast zijn er, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, enkele lijnen uitgelegd naar een samenwerking met het Amerikaanse Boston Dynamics in de zoektocht naar én ontwikkeling van de uiteindelijke werkzame vorm van BAS. Samen met onze partners en financiële ondersteuning van SNN zijn we momenteel druk met de ontwikkeling van een werkzaam prototype van BAS. De eerste testen van het prototype zijn inmiddels achter de rug en hebben ons voorzien van een grote hoeveelheid data.

Nieuwsgierig geworden? Houd dan zeker deze blog in de gaten. We zullen hier namelijk toekomstige ontwikkelingen posten en bijhouden.

Gerelateerde berichten

20 maart 2024

Circulaire Bouwinnovatie

Lees meer
+
02 september 2021

Eerste vlog online!

Lees meer
+
29 juli 2021

Afronding circulaire HUB

Lees meer
+