Het verhaal van... Sjacco Koekoek

Sjacco werkte jarenlang in de systeembouw, eerst in staal en later in beton. Toen hij in 2012 de vacature voor uitvoerder bij Bork voorbij zag komen, wist hij dat het na 23 jaar tijd was voor een nieuw bedrijf dichter bij huis. “Ik kende Bork al wel een beetje en ik heb er geen dag spijt van gehad dat ik hier ben komen werken.”

'Toen ik hier voor het eerst kwam, was Bork een klein familiebedrijf. Nu groeit het bedrijf steeds meer, maar die familiesfeer wordt behouden.'

Sjacco Koekoek Uitvoerder bij Bork

Bork als werkgever

“Als uitvoerder bij Bork ben ik verantwoordelijk voor de interne communicatie rondom de verschillende sloopprojecten. Zo neem ik van tevoren op locatie de situatie op en zorg ik voor de benodigde materialen, zodat de jongens goed aan het werk kunnen. Ook ben ik de contactpersoon tussen Bork en de opdrachtgever; zo begeleid ik een project van begin tot eind. Toen ik hier voor het eerst kwam, was Bork een klein familiebedrijf. Nu groeit het bedrijf steeds meer, maar die familiesfeer wordt behouden. Je kunt nog rustig een bakje koffie met de directie drinken. Mensen hebben soms een bepaald beeld van slopers; een beeld van ruige en ruwe mensen. We horen dan ook wel eens van klanten dat ze niet hadden verwacht dat we zulke positieve, fijne en nette mensen zijn, haha! Los daarvan is Bork gewoon een heel leuk en gezond bedrijf met een mooi toekomstbeeld. Op heel veel vlakken lopen we voorop.”

Een circulaire werkomgeving

“Als een projectleider materialen ziet die een circulaire waarde hebben, gaan we kijken in hoeverre het rendabel is deze materialen apart te demonteren. Mijn collega’s op het gebied van circulariteit beoordelen of iets geschikt is voor de enkelvoudige sloop, of opgeslagen kan worden voor hergebruik en verkoop. In dat laatste geval zorgen we dat de producten op onze circulaire marktplaats komen te staan. Vroeger heerste een algemene mentaliteit van ‘alles moet weg’, maar die tijd ligt gelukkig achter ons. Bork richt zich ook op de toekomst en vooruitgang, dus op zoveel mogelijk hergebruik. Laatst hadden we een project waarbij de vloer van een sporthal hergebruikt werd voor het maken van tafels. Prachtig, je moet maar op het idee komen.”

Uitgelichte vacatures

Meewerkend voorman sloopwerken

Uren:
Fulltime (40 uur) uur p/w
Functie:
Meewerkend voorman sloopwerken
Locatie:
Stuifzand (nabij Hoogeveen)

Open solicitatie

Uren:
0 uur p/w
Functie:
Open solicitatie
Locatie:
Onbekend