Het verhaal van...
Ryan Beugels

In 2017 begon Ryan, zonder enige bouwachtergrond en kennis van gereedschappen, via een detacheerder bij Bork als handsloper. Hij stroomde onderaan in en mocht, naar eigen zeggen, met de kruiwagen en schep aan de slag. Toen Ryan na zijn opleiding tot beveiliger besloot dat zijn toekomst daar niet lag, koos hij ervoor zich bij een detacheerder in te schrijven om er zo achter te komen wat hij leuk vond. Na een maand of twee werd hij getipt over de beroepsopleiding Sloop op het Alfa College in Hoogeveen en besloot dit te gaan doen. Hij kon kiezen uit een aantal leer-werkbedrijven en Bork was een bekende voor Ryan, dus die keuze was snel gemaakt. Ryan begon met de niveau 2 opleiding waarna hij ook niveau 3 afgerond. Sinds de zomer van 2023 mag Ryan zichzelf Voorman Sloop noemen nadat hij intern ook die opleiding heeft afgerond en is hij in 2024 bij Bork in dienst getreden.

'Ik heb het liefst dat de klus zo complex mogelijk is, dan heb ik de uitdaging die ik zoek. Als het dan gelukt is, geeft dat een kick.'

Ryan Beugels Voorman sloop

Bork als werkgever…

“De sfeer onderling is vanaf het begin dat ik hier kwam werken al heel goed en collegiaal. De collega’s hebben echt wat voor elkaar over. Bork heeft alles goed voor elkaar, het gereedschap, de bussen, we komen niets te kort.”

Over de werkdagen vertelt Ryan dat het écht iedere dag anders is. De ene dag ben je met een machine aan het werk en de andere dag zit je in het handwerk. Nu Ryan voorman is zitten er ook geregeld dagen tussen dat je zelf helemaal niet aan slopen toekomt, omdat je alle randzaken moet regelen. “Ik heb het liefst dat de klus zo complex mogelijk is, dan heb ik de uitdaging die ik zoek. Als het dan gelukt is, geeft dat een kick.”

Ambities bij Bork…

Wat Ryan het belangrijkste in zijn werk vindt is de uitdaging. Voor nu ligt dat nog in zijn huidige functie, maar de handsloop wil hij niet voor altijd blijven doen. Het machinewerk ligt Ryan goed, maar ook functies als werkvoorbereiding en uitvoeder worden niet uitgesloten. “Zoals ik er nu tegen aan kijk, zou ik altijd wel bij Bork willen blijven werken.”

Circulaire werkomgeving…

Er moet steeds meer nagedacht worden over het hergebruik van materialen. Dat is wel echt anders dan een aantal jaren geleden. Dit maakt ook dat het werk inhoudelijk is veranderd. Als er nu keukens gedemonteerd moeten worden voor een hele straat, moet er zo veel mogelijk circulair. Het werk wordt hier niet moeilijker van, maar je moet wel anders nadenken over hoe je het transport gaat regelen en waar je de materialen kunt opslaan. “Gelukkig is er Tussenstation, de plek waar deze materialen opgeslagen kunnen worden. Dat is een mooie uitkomst.”

Vacatures

Meewerkend voorman sloopwerken

Uren:
Fulltime (40 uur) uur p/w
Functie:
Meewerkend voorman sloopwerken
Locatie:
Stuifzand (nabij Hoogeveen)

Open solicitatie

Uren:
0 uur p/w
Functie:
Open solicitatie
Locatie:
Onbekend