Het verhaal van...
Marcel Brinkman

Marcel is al sinds 2015 werkzaam bij Bork. Voordat Marcel bij Bork kwam werken, heeft hij goed om zich heen gekeken. Zijn werkende leven is hij begonnen in de installatietechniek, maar al gauw bleek dit niet zijn ding te zijn. Toen heeft hij de keuze gemaakt om via een detacheringsbureau aan het werk te gaan met de gedachte, ik ga eens bekijken wat er allemaal te doen is. Marcel begon destijds met de bouw van een zwembad, is hierna de grond- weg en waterbouw in gegaan als stratenmaker, maar zijn werk bij Bork in de functie Deskundig asbestverwijderaar (DAV) is een blijvertje gebleken. De variatie in het werk, de verschillende plekken waar je komt, binnen werken maar ook buiten; dit alles maakt dat Marcel met plezier naar zijn werk gaat. Hij wordt er niet gelukkig van om de hele dag op één plek achter een bureau te zitten, dan wordt hij naar eigen zeggen ‘knettergek’. De afwisseling is wat het werk zo leuk maakt, samen met zijn collega’s.

'Als er materialen uit het pand worden gehaald voor hergebruik denk ik wel eens, wat willen ze hier toch mee. En dan zie je een paar maanden later wat voor moois ervan gemaakt is. Dat is toch wel heel gaaf. '

Marcel Brinkman Deskundig asbestverwijderaar (DAV)

Bork als werkgever…

Ondanks dat Marcel via een detacheerder bij Bork werkt, voelt Bork als eigen. “Bork is goed voor de mensen en staat altijd voor ze klaar. Als er privé iets speelt, wordt hier rekening mee gehouden. De sfeer onderling is goed, je bent het natuurlijk niet altijd met elkaar eens, maar daarmee hou je elkaar scherp. De omgang met mijn collega’s is super, anders had ik het niet al zo lang volgehouden!”

Ambities bij Bork…

Op dit moment vindt Marcel zijn werk als DAV’er nog uitdagend genoeg. Hij wordt ingezet op allerlei verschillende klussen, dit varieert van een grote klus waar hij wel twee jaar aan het werk kan zijn, tot de kleine dagklussen. Je bent altijd samen met je collega’s verantwoordelijk voor het veilig en verantwoord saneren. Wellicht dat Marcel in de toekomst zijn DTA papieren nog wel wil halen, maar daar is hij nu nog niet mee bezig.

Circulaire werkomgeving…

Marcel geeft aan dat er in het asbestwerk niet zoveel veel van de circulaire werkomgeving wordt gemerkt als binnen de sloop: “De wetten en regels waaraan wij ons moeten houden zijn standaard. Wel kan het voorkomen dat je materialen op een andere manier moet schoonmaken, zodat deze kunnen worden hergebruikt. Eerder werd hier veel makkelijker over gedacht en werden de materialen gewoon afgevoerd. Nu denk ik wel eens, wat willen ze hier toch mee? En dan zie ik een paar maanden later wat ze ervan hebben gemaakt of waar het voor is gebruikt, dat is toch wel heel gaaf”.

Vacatures

Meewerkend voorman sloopwerken

Uren:
Fulltime (40 uur) uur p/w
Functie:
Meewerkend voorman sloopwerken
Locatie:
Stuifzand (nabij Hoogeveen)

Open solicitatie

Uren:
0 uur p/w
Functie:
Open solicitatie
Locatie:
Onbekend