Het verhaal van...
Harco Lubbers

Harco werkt inmiddels 12 jaar bij Bork. Begonnen als chauffeur en later overgegaan naar de handsloop. Van oorsprong is Harco ook chauffeur en reed hij, voordat hij bij Bork begon, stukgoed. Dit betekende ook dat hij veel van huis was. Hij wilde graag wat anders en kwam via een oud-collega bij Bork terecht. Een nieuwe uitdaging en vaker thuis, dus mooier kon het niet. Harco is zeer te spreken over Bork als werkgever. Bork toont begrip voor je privé-werkbalans, de directie kun je gewoon bij de voornaam aanspreken. Het is een echt familiebedrijf waarbij men altijd voor je klaarstaat. Ook de omgang met collega’s is prettig. We kunnen bij elkaar terecht.

''Het is geven en nemen: wat je geeft, krijg je dubbel en dwars terug!''

Harco Lubbers Handsloper
Harco vertelt:

“Nadat ik 3 jaar op een renovatieproject als voorman en handsloper in Haarlem heb gezeten, en door de week daar ook bleef overnachten, ben ik sinds begin dit jaar weer terug in Stuifzand en omgeving. Het voelt een beetje als herontdekken van de diverse sloopwerkzaamheden en projecten. Daarvoor zat ik vooral veel in de brandschadesanering.
De werkzaamheden bij Bork zijn heel afwisselend. Geen dag is het zelfde. En elke dag vind ik het weer een geweldig mooie uitdaging om in samenwerking met je collega’s er voor te zorgen dat een klus zo goed mogelijk verloopt.”

Bork als werkgever…

Ik ben erg tevreden, ik vind het een leuk bedrijf. Het blijft een familiebedrijf en dat is één van de redenen dat ik bij Bork ben komen werken. Soms mis ik Hennie Bork nog wel. Zij was echt een moederfiguur waarbij je altijd terecht kon. Ik hoop dat, ook nu het bedrijf groeit, iedereen voor elkaar blijft klaarstaan. Als werkgever loopt Bork in sommige omstandigheden ook echt een stap harder voor je. Het is geven en nemen: wat je geeft, krijg je dubbel en dwars terug!”

Ambities bij Bork…

Over een paar jaar zie ik mijzelf dit zware werk eigenlijk niet meer fulltime doen. Ik ga nu al meer richting lichtere werkzaamheden zoals het begeleiden van projecten. Ik werk altijd nog wel mee, maar de nadruk komt wel steeds meer te liggen op het inventariseren en documenteren van de (her te gebruiken) materialen op de projecten. Ook wordt er in deze branche steeds vaker gewerkt met een slooprobot. Ik ben gevraagd om daar in de nabije toekomst een opleiding voor te volgen.

Circulaire werkomgeving…

Van het circulaire werken merk ik zelf nog niet zo heel veel. Dit komt mede doordat ik zo lang in Haarlem heb gezeten. Nu ik sinds kort weer voor het eerst op andere projecten aan de slag ben moet ik nu kijken of iets her te gebruiken is of niet. Dit vergt wel een andere kijk op de aanpak van je werkzaamheden. Dat is wennen, even schakelen, maar ik ga er wel voor. Dat is niet voor iedereen even makkelijk, maar het is zaak om deze werkwijze zoveel mogelijk positief over te brengen aan anderen. Eerder ging alles in de bak, tegenwoordig worden veel materiaalstromen gescheiden. Dat het werk hierdoor langer duurt geeft niets. Circulair werken gaat in sommige projecten voor de tijdsduur van een werk.

Vacatures

Meewerkend voorman sloopwerken

Uren:
Fulltime (40 uur) uur p/w
Functie:
Meewerkend voorman sloopwerken
Locatie:
Stuifzand (nabij Hoogeveen)

Open solicitatie

Uren:
0 uur p/w
Functie:
Open solicitatie
Locatie:
Onbekend