Het verhaal van Gerard Verkleij

Gerard heeft een agrarische achtergrond, maar wilde na een aantal jaren graag eens iets anders. Toen een bekende bij Bork vertelde dat het bedrijf nieuwe mensen zocht, besloot Gerard een keer kennis te maken. Ook al was de wereld van de sloop destijds nog helemaal nieuw voor Gerard, uit het eerste gesprek bleek dat beide partijen interesse in elkaar hadden. “Bork toonde vertrouwen in mij, ze hebben me alle tijd gegund om het vak in te rollen en alles te leren."

'Bork denkt niet van, we houden het bij het oude. Nee, Bork investeert in vooruitgang.'

Gerard Verkleij Kraanmachinist en sorteerder bouw- en sloopafval bij Bork

Bork als werkgever

“Ik heb een jaar of 18 op de sloopafdeling gewerkt als kraanmachinist. Sinds een jaar werk ik op de afdeling recycling waar ik verantwoordelijk ben voor het sorteren van bouw- en sloopafval. Alles bij Bork gaat in goed overleg. Het is vaak stevig en ruig werk, je werkt met grove materialen. Daar moet je wel een beetje het type voor zijn. Maar daarnaast werk je vooral me een hele gezellige club. Vanuit Bork wordt er genoeg georganiseerd, zoals een gezamenlijke bbq voor de bouwvak met muziek. Niemand is verplicht om te komen, maar toch doet iedereen dat uit zichzelf! Alle afdelingen zitten door elkaar, er zijn geen groepjes. Er heerst een echt familiegevoel, zelfs nu we met meer dan 100 man zijn.”

Investeren in vooruitgang

“Alles draait tegenwoordig om recycling. Zo zie je in de sloop veel tweedehands hout. Wij kunnen dat tijdens het sloopproces eruit halen, zodat het uiteindelijk weer verkocht kan worden. Een mooi gedachtegoed; waarom zou je goede houten balken weggooien als ze nog een leven mee kunnen? Ik geloof echt dat een beter milieu bij jezelf begint. Dat is belangrijk om te beseffen, zeker ook als je denkt aan een nieuwe generatie. Dan moet je wel omschakelen, bijvoorbeeld naar hergebruik. Bork doet dat, want Bork wil vooruit. Bork denkt niet van, ‘we houden het bij het oude’. Nee, Bork investeert in vooruitgang.”

Uitgelichte vacatures

Meewerkend voorman sloopwerken

Uren:
Fulltime (40 uur) uur p/w
Functie:
Meewerkend voorman sloopwerken
Locatie:
Stuifzand (nabij Hoogeveen)

Open solicitatie

Uren:
0 uur p/w
Functie:
Open solicitatie
Locatie:
Onbekend