Het verhaal van... Geert Botter

Als vrachtwagenchauffeur bij Bork zag Geert de mogelijkheid om zich te ontwikkelen naar zijn huidige functie. Inmiddels is hij naast kraanmachinist medeverantwoordelijk voor de sorteerlijn van het bouw- en sloopafval op de werf in Stuifzand. Hier wordt het afval uitgezocht en worden aparte deelstromen gecreëerd voor hergebruik, zoals papier, hout etc.

'Komt er iemand vanuit een andere tak het terrein op om iets te lossen? Dan help je die ander en maak je even een praatje. Iedereen staat er zo in.'

Geert Botter Kraanmachinist & sorteerder bouw- en sloopafval bij BORK

BORK als werkgever

“Ik was altijd vrachtwagenchauffeur via een uitzendbureau. Na 11 jaar voor een glasgroothandel te hebben gewerkt, ben ik vanwege een reorganisatie gaan kijken naar een andere werkgever. Zodoende kwam ik terecht bij Bork. Bork is een mooi bedrijf met een gemoedelijke en open sfeer. Je kunt hier heel zelfstandig te werk gaan. Ook is iedereen onderling hecht, je doet het hier echt samen. Komt er iemand vanuit een andere tak het terrein op om iets te lossen? Dan help je die ander en maak je even een praatje. Iedereen staat er zo in. Als je bij Bork wilt werken, moet dat wel in je zitten. Het sorteerwerk gaat me goed af. Je ziet dat Bork op dat vlak qua circulaire aanpak ook steeds meer uitprobeert vanuit het inzicht dat het altijd beter kan. Dat is heel leuk, dat gevoel van ‘gewoon doen en aanpakken’.”

Ambities binnen Bork

“Het idee van een ‘ruwe bolster, blanke pit’ gaat hier wel een beetje op. Nadat ik een cursus heb gevolgd, ben ik nu ook het hoofdaanspreekpunt bij de sorteerband voor de Wajongmedewerkers binnen Bork. Dit project hebben wij afgelopen jaar opgestart. Via de gemeente komt deze doelgroep hier en ik mag hen begeleiden. Dat vereist extra aandacht; het is mooi om daar wat meer tijd in te steken en die jongens zo een kans te geven. Bij Bork ligt sowieso veel potentie om je (door) te ontwikkelen.”

Uitgelichte vacatures

Meewerkend voorman sloopwerken

Uren:
Fulltime (40 uur) uur p/w
Functie:
Meewerkend voorman sloopwerken
Locatie:
Stuifzand (nabij Hoogeveen)

Open solicitatie

Uren:
0 uur p/w
Functie:
Open solicitatie
Locatie:
Onbekend