Het verhaal van...
Bert Ham

In september 1997 begon Bert zijn carrière bij Bork. Na een gesprek op een donderdag, waarin Bert werd gevraagd om bij Bork te komen werken, begon hij de maandag erop al met zijn functie als shovel machinist. Eerst nog in combinatie met werkzaamheden bij het boerenbedrijf van zijn ouders, later fulltime. In het begin ging hij nog wel eens mee op de klus of werkte hij bij de Handelsonderneming (nu Tussenstation), maar inmiddels is hij niet meer weg te denken van onze werf in Stuifzand.

'Door de jaren heen is het bedrijf enorm gegroeid, het is mooi om al die ontwikkelingen mee te maken en te zien waar we nu staan. Ik hoop daar tot mijn pensioen aan bij te dragen.'

Bert Ham Shovel machinist

Bork als werkgever…

Bij Bork werken betekent voor Bert veel vrijheid en gezelligheid met zijn collega’s. ’s Ochtends voor het werk begint drinken ze samen een bakkie koffie om de dag door te nemen en dan stapt Bert op zijn shovel. Auto’s worden geladen met bouwstoffen maar machines moeten ook worden onderhouden, genoeg afwisseling in ieder geval. Er is ruimte voor eigen initiatief en er wordt geïnvesteerd in jonge machines. ‘Een vooruitstrevend, gezond bedrijf!’

Toen Bert bij Bork begon, waren ze met 15 collega’s, dat zijn er nu op piekmomenten wel 150. ‘Bork voelt nog steeds als een familiebedrijf, je voelt je nooit een nummer en de directie komt geregeld langs. Al was het vroeger natuurlijk wel anders, toen zat je tussen de middag bij Jan en Hennie aan de keukentafel en als je dan je brood was vergeten zei Hennie: “Ik smeer wel wat voor je.”

Ambities bij Bork…

Zo lang ik mijn werk vol kan houden, doe ik mooi door, zegt Bert. Er wordt een nieuwe loods gebouwd op de werf voor Circulair Mineraal, dit gaat vast weer nieuwe uitdagingen met zich meebrengen. Maar na 26 jaar zit Bert nog steeds goed op zijn plek.

Circulaire werkomgeving…

Bert geeft aan dat het een uitdaging is om steeds meer grondstoffen uit het puin te halen. Wat hierbij helpt, is het mengpuin zo goed mogelijk scheiden en apart breken. Dat is dan ook de rol die Bert heeft als het gaat om circulair werken.

Vacatures

Meewerkend voorman sloopwerken

Uren:
Fulltime (40 uur) uur p/w
Functie:
Meewerkend voorman sloopwerken
Locatie:
Stuifzand (nabij Hoogeveen)

Open solicitatie

Uren:
0 uur p/w
Functie:
Open solicitatie
Locatie:
Onbekend