Het verhaal van

Koen Rooseboom

Koen is eind 2019, begin 2020 bij Bork aan de slag gegaan. Koen vertelt lachend dat hij eerst lang heeft gestudeerd. Gestart met MBO internationale handel, en daarna verder met de studie HBO Facility Management. Daarnaast heeft Koen zijn Master (MSc) in Interdisciplinaire Business behaald.
Tijdens het schrijven van zijn afstudeerscriptie met als onderwerp het hergebruik van isolatiemateriaal, is Koen voor het eerst in aanraking gekomen met circulaire economie en met de Bork Groep. Kort daarna kwam, tijdens het afstuderen, de vacature bij Bork online voor een medewerker circulair. Koen besloot te reageren en werd na het tweede gesprek aangenomen!

"Het gaat niet alleen om geld, maar ook om sociale – en ecologische waarde."

Bork als werkgever

Wat Koen zo aansprak om te solliciteren? “Bork is een echt Drents familiebedrijf, laagdrempelig, nuchter en met een fijne sfeer.” Momenteel is het door corona helaas niet mogelijk, maar het normaliter samen eten met iedereen tussen de middag en het gezamenlijk opstarten in de ochtend met een kop koffie ziet Koen als een toegevoegde waarde. “Het gaat dan vaak niet eens over werk, je hebt even anders contact met elkaar, je leert elkaar zo ook persoonlijk wat beter kennen. “

“Bork is als werkgever meedenkend. Zo heeft de directie aan het begin van de coronaperiode bijvoorbeeld iedereen die thuis werkte, gevideobeld. De persoonlijke betrokkenheid is erg fijn. Ook denken ze mee met de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd.” In Koen zijn geval erg belangrijk omdat het een geheel nieuwe functie betreft.

“De omgang met collega’s is ook erg prettig. Het is een laagdrempelig bedrijf. Zo heb je op het ene moment een serieus gesprek, en sta je op het andere moment moppen te tappen met een collega.”

Ambities bij Bork

Koen heeft grote ambities bij Bork op zijn vakgebied.

Het intern en extern handen en voeten geven aan het circulair slopen is een grote uitdaging die Koen graag aangaat. Het zien van nieuwe kansen en het op een andere manier invliegen van de reguliere sloopwerken vraagt om creativiteit. Over een paar jaar hoopt Koen dat het circulair slopen een grote vlucht heeft genomen en dat er een aparte afdeling voor circulariteit is ontstaan met misschien nog een extra collega. Koen verwacht dat circulair slopen steeds meer vanzelfsprekend wordt en dat dit de nieuwe standaard wordt. Aan hem de taak om circulair te laten groeien en te laten leven zowel intern als extern. Einddoel voor nu? Dat Bork zich profileert als DE circulaire sloper van het Noorden en misschien wel heel Nederland. Koen ziet de markt langzaam veranderen en ook wordt het circulair aanvliegen van een project steeds vaker een eis bij opdrachtgevers.

Op de vraag wat Koen verder nog kwijt wil, antwoordt hij:

“Drentse bedrijven zijn over het algemeen nuchter en willen hun kop liever niet boven het maaiveld uitsteken. Door mijn betrokkenheid bij het social media team bij Bork zorg ik er mede voor dat wij ons goed laten zien op het gebied van circulair en onze kop af en toe toch boven het maaiveld uitsteken. Ik nodig mensen dan ook graag uit om, als de coronatijd voorbij is, te komen kijken bij ons. Ik ontvang en informeer jullie graag!”

vacatures 0

Open sollicitatie

Ben je enthousiast geworden over Bork? Maar staat jouw vacature er niet bij?
Stuur dan een open sollicitatie per mail. We maken graag kennis met je!