Het verhaal van...
Rieko Koelman

Rieko uit Nieuw Amsterdam werkt vanaf januari 2021 als vrachtwagenchauffeur bij Bork Groep. Hiervoor was Rieko internationaal chauffeur en reed hij door heel Europa. Via collega’s hoorde hij dat er een vacature vrij kwam bij Bork, waarop hij direct solliciteerde. Het kennismakingsgesprek beviel vanaf beide kanten erg goed en zo was het snel rond. Op de vraag wat Rieko zo aantrekt in de functie als vrachtwagenchauffeur bij Bork antwoordt hij: “Het is afwisselend werk en met de dieplader op pad vind ik geweldig. Een kraan verzetten op een sloopproject kan soms een hele uitdaging zijn, maar daar hou ik juist van! En ik ben ook veel meer thuis bij mijn gezin, dat vind ik ook belangrijk. En, er staat een goede beloning tegenover het werk”.

''Ik geef graag mijn eigen invulling aan elke uitdaging en krijg daar ook de ruimte voor.''

Rieko Koelman Vrachtwagenchauffeur

Bork als werkgever…

“Bork Groep als werkgever wil het goed voor elkaar hebben voor haar personeel en voor haar opdrachtgevers. Ik werk hier natuurlijk nog niet zo lang, maar ik zie wel dat daar veel in wordt geïnvesteerd, vooral in opleidingen. Met mijn collega’s kan ik prima overweg. Ze staan voor me klaar als ik ze nodig heb.”

Ambities bij Bork…

“Mijn werkzaamheden bevallen me tot nu toe heel goed. Natuurlijk zit er wel eens een wat mindere dag tussen, maar vooral veel leuke. Elke dag brengt weer een nieuwe uitdaging. En hoe groter de uitdaging hoe mooier voor mij! Ik geef daar graag mijn eigen invulling aan en krijg daar ook de ruimte voor.
Hoe ik mijn toekomst zie bij Bork? Ik vind het eerst wel mooi zo. En wie weet kan ik later doorgroeien als kraanmachinist op sloopprojecten.”

Circulaire werkomgeving…

“Voor wat betreft circulariteit let ik op wat er in de containerbakken terecht komt. Daarbij probeer ik te signaleren of iets bijvoorbeeld toch kan worden hergebruikt in plaats van dat het direct wordt afgevoerd ten behoeve van recycling. Mijn eerste ervaring met circulair werken bij Bork was dat er, op aanvraag van de opdrachtgever, een aparte bak met rode baksteenpuin werd afgevoerd van een project. Ditzelfde puin werd apart gebroken op onze werf en werd daarna weer aangeboden voor het maken van tafelbladen bij de opdrachtgever.”

Vacatures

HR-adviseur

Uren:
32-40 uur p/w
Functie:
HR-adviseur
Locatie:
Stuifzand

Ervaren kraanmachinist sloop

Uren:
40 uur p/w
Functie:
Ervaren kraanmachinist sloop
Locatie:
Stuifzand