Sloop oude kantoren Heerenveen

Van een voedingsmiddelenbedrijf in Heerenveen hebben wij eind vorig jaar de mooie opdracht gekregen om de oude en overbodige kantoren te verwijderen en om daarnaast ook mee te denken met het herinrichtingsplan.
Zo zal bijvoorbeeld, na de sloopwerkzaamheden van deze kantoren, op dezelfde locatie een nieuw parkeerterrein door ons worden aangelegd voor vrachtwagens en personenauto’s.

Dit project in cijfers
2000
2000
2000
ton mengpuin hergebruikt
25
25
25
ton dakbedekking gerecycled
70
70
70
ton staal en metaal hergebruikt

Samenwerking met opdrachtgever

Daarnaast hebben wij zoals gebruikelijk samen met de opdrachtgever geïnventariseerd welke bouwdelen hergebruikt kunnen worden bij nieuwbouw. Hier is een zorgvuldig opgezet hergebruikplan van gemaakt. Hierin staat onder andere aangegeven dat materiaal op locatie kan worden gerecycled.

Het puin dat bij de sloopwerkzaamheden is vrijgekomen, is ter plekke gebroken en voor de nieuwe parkeerplaats als ondergrond gebruikt. Hierdoor heeft er nagenoeg geen transport van materiaal plaatsgevonden en is de uitstoot van CO2 tot een minimum beperkt.Sloopwerken van een kantoorpandSlopen van een kantoorpand in Heerenveen door Bork Groep

Hergebruik en recycling materialen en grondstoffen

De circa 25 ton dakbedekking is teervrij en geschikt gemaakt voor bitumenrecycling.

Vanuit de gebouwen zijn houten balken en planken direct doorgezet voor hergebruik. Het resterende B-hout, circa 15 ton, is afgevoerd voor thermische energieopwekking.

De prefab betonnen delen zijn losgezaagd en gedemonteerd om vervolgens direct te worden hergebruikt. Het vrijgekomen beton- en metselpuin is tot mengpuin gebroken voor de eerder genoemde parkeerplaats. Het gaat hier om ruim 2000 ton.

Diverse stalen trappen en stalen balken zijn ook ingezet voor hergebruik en de rest van de circa 70 ton staal en metaal zijn lokaal verkocht.

Nog meer cijfers; 25 ton gipsafval is aangeboden aan de gipsrecycling industrie en de overige 25 ton residu afval is afgevoerd voor thermische energieopwekking.

Bent u op zoek naar ruimte voor vooruitgang?

Wij onderzoeken graag samen met u de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op. 0528 - 33 12 25