Eerste vlog online!

23 juli 2021 is om 9:00 onze eerste vlog online gegaan! Binnen Bork hebben we een social media team die actief bezig op de sociale kanalen. Zo zijn we te vinden op Facebook, Instagram, LinkedIn en YouTube. Een nieuw, en mogelijk blijvend, onderdeel is de vlog.

In de BorkVlog krijg je als geïnteresseerde een kijkje in de keuken van de Bork Groep. Bork is een kop(s)loper op het gebied van sloop, saneringen, milieutechniek, recycling en circulair demonteren. Tijdens deze vlog laat het Bork marketing team de camera langs het bedrijf gaan. Van slopen tot een rondleiding op de werf, van kraanmachinist tot asbestsaneerder, alles komt voorbij.

Circulair slopen, hoe werkt dat nou eigenlijk? In Sleen en Schoonoord laat Bork zien hoe dat werkt. Hoe haal je materialen uit de woningen en wat doe je vervolgens met die materialen? Onze medewerker Koen Rooseboom geeft je een rondje over de projectlocatie en neemt je mee naar onze circulaire HUB in Hoogeveen.

Tijdens deze vlog gaan we in detail in op het circulair slopen. Zo halen we handmatig het gipsplafond eruit om zo schoon mogelijk terug te brengen naar de verwerker. De verwerker kan deze grondstof vervolgens gebruiken voor nieuw te maken gips. Ook het hout halen we zorgvuldig uit de woningen. Dit wordt één op één hergebruikt of gebruikt voor het maken van pallets en spaanplaten. Radiatoren demonteren we uit de woningen en bieden we aan op het platform van Stichting Insert. Daarnaast hebben we een sorteergrijper ontwikkeld waarmee we, met behoud van materiaal, kozijnen uit woningen kunnen oogsten. Een prachtig voorbeeld van circulariteit! Wanneer de materialen geoogst zijn worden deze veelal verkocht. Bij voorkeur op de projectlocatie maar eventueel ook via onze circulaire HUB in Hoogeveen. (Zie hier een filmpje over onze HUB: Youtube: Circulaire HUB – Provincie Drenthe). Zo maken we ruimte voor vooruitgang en ruimte voor nieuwe plannen.

Gerelateerde berichten

18 april 2024

Grip op grondstoffen en hergebruik

Lees meer
+
20 maart 2024

Circulaire Bouwinnovatie

Lees meer
+
02 september 2021

Eerste vlog online!

Lees meer
+