Demontage sporthal de Marsch - Paterswolde

Bork zal de sloop/demontage van sporthal de Marsch te Paterswolde verzorgen. Al voor de start van de werkzaamheden in juni 2020 is er veel werk verricht, allemaal met een duidelijk doel: zoveel mogelijk grondstoffen en materialen circulair inzetten en hergebruiken. Wat komt daar aan de voorkant allemaal bij kijken?

Voortraject

Voordat de daadwerkelijke sloop-/demontagewerkzaamheden beginnen en het materieel wordt ingezet, zorgen we bij Bork voor een deskundig voortraject waardoor het project zo efficiënt mogelijk kan verlopen. Zo hebben we twee maanden voor aanvang van dit project via de opdrachtgever de sleutel van het pand ontvangen, waardoor we samen door de grote sporthal konden lopen om even wegwijs te worden en te kijken welke onderdelen we nog uit de hal konden halen.

 

 

Inventarisatie

Dezelfde week is er door middel van een planning bepaald wanneer we een inventarisatie konden doen. Bij een inventarisatie wordt er een document gemaakt waarin beschreven staat welke materialen en grondstoffen er op dit moment in het gebouw zitten. Daarnaast wordt gekeken wat de staat is van de materialen en of ze geschikt zijn om circulair in te zetten. In het geval van sporthal de Marsch heeft de opdrachtgever ons voorzien van een inventarisatie

Verkoop

Tijdens een inventarisatie kijken we welke materialen we kunnen afzetten op de particuliere markt en welke op de zakelijke markt. Zo vonden we in het geval van deze sporthal in de kantine een bar met een aantal krukken. Hierbij is besloten dat we deze via de particuliere markt zullen verkopen. Het hout wat we op het plafond en in de wanden tegenkwamen, zal daarentegen juist via de zakelijke markt worden verkocht om op die manier hergebruikt te worden. Het gaat nog verder: we zijn zelfs bezig met de verkoop van de volledige constructie van de sporthal. Tijdens de inventarisatie hebben we de stalen constructie van de hal in de kaart gebracht om te beoordelen hoe deze in elkaar zit. Als deze wordt verkocht zou het kunnen betekenen dat de hal op een andere locatie weer wordt opgebouwd, maar dan met een circulaire constructie!


Demontage van de sporthal De Marsch door Bork Groep

Marktplaatsen

Particulier
We bieden de particuliere materialen op dit moment nog aan via Marktplaats. Hier heeft bijvoorbeeld de sauna uit de sporthal op gestaan, maar ook verschillende klimrekken, een bar met krukken en voetbaldoeltjes. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. Daarnaast zijn we momenteel bezig met de mogelijke verkoop van wat materialen aan bewoners en oud-sporters. Er zitten namelijk nog wat oude reclameborden en prijzenkasten in de sporthal die voor ons als organisatie geen waarde hebben. We willen deze groep graag de mogelijkheid bieden om deze materialen van ons over te nemen.


Zakelijk
Voor de zakelijke markt gebruiken wij het platform Insert. Op deze circulaire marktplaats bieden we, vaak in grote aantallen, materialen en grondstoffen aan die we uit gebouwen kunnen halen. Zo zitten er in de sporthal lamellen aan de wanden en plafonds. Dit gaat om grote aantallen en deze proberen we in grote partijen een tweede kans te geven.

Circulaire marktplaats

Bekijk ons aanbod circulaire producten. Bekijk aanbod

Gerelateerde berichten

18 april 2024

Grip op grondstoffen en hergebruik

Lees meer
+
20 maart 2024

Circulaire Bouwinnovatie

Lees meer
+
02 september 2021

Eerste vlog online!

Lees meer
+